Kövess minket: Facebook LinkedIn

Kutatás

A kérdés

Hiszünk abban, hogy “Ahol az öröm, ott a teljesítmény”, és közben tapasztalatból azt is tudjuk, hogy a boldogság madara elég ritkán fészkel a munkahelyek közelében. Ezért elkezdtünk gondolkodni azon, hogy mi kell ahhoz, hogy jó legyen dolgozni.

Ez az, amit keresünk és ezt szeretnénk megosztani, hogy bárkinek öröm lehessen a munka.

Az elméletalkotókkal ellentétben, nekünk saját tapasztalatból jött a kérdésfelvetés. Mi megéltük azt, hogy milyen szociális- és versenyszférában dolgozni, hogy hogyan küzdenek a kicsik és hogyan darálják be az embert a nagyok. Próbáltuk lélekkel, lelkesen, erőből és elkeseredetten, belülről igazítani a rendszert. És folyamatosan tanultunk: az eredmények mellett láttuk a hibákat, és benne voltunk az apró sikerekben és a kudarcban is. És adódott a kérdés:

Mitől öröm a munka?

Meg tudjuk-e pontosan határozni a befolyásoló tényezőket? Van-e köztük összefüggés? Lehet-e hatni rájuk? Lehet-e ezeket alakítani egyéni és/vagy vállalati szinten?

Szerintünk a válasz, ha már a tényezők tisztázódtak, minden kérdésünkre igen! És hogy mik ezek a tényezők? Ez a legelső kérdés. Ezért kutatást indítunk. Előbb csak magunknak és közvetlen környezetünknek, aztán nagyobb merítéssel a Műszaki Egyetem Gazdaságtudományi karának Ergonómia és Pszichológia tanszékével közösen.


A terv

  1. Hipotézis 
  2. Informális visszaigazolások 
  3. Kutatás kick-off (a kutatás elővizsgálata) 
  4. Vizsgálat – Műszaki Egyetemmel közösen
  5. Összegzés – Publikáció
  6. Gyakorlati alkalmazás
  7. Könyv 🙂

A válasz

Átnéztünk sok-sok irodalmat a menedzsment, a gazdaság, rendszerszervezés,  a szervezetfejlesztés és a pozitív pszichológia oldaláról. Összeszedtük a tényezőket, rendszerbe foglaltuk őket és megnéztük a rendszerben lévő dinamikát. Látjuk a hasznát, az alkalmazhatóságát, a szépségét szervezeti és egyéni kontextusban is. Mivel hiszünk a fejlődésben, ezt a fejlődéssel járó változást választottuk kontextusnak. Ebben szeretnénk megtalálni a munka örömét.

A kutatás által azt szeretnénk igazolni, hogy ez lehetséges és létezik eszköz arra, hogy a változások ne megtörténjenek velünk, hanem tudatosan alakítsuk úgy a munka világát, hogy a teljesítményen túl az öröm is fenntartható legyen. Számunkra ez a válasz, a tudatosság.

A modellről itt olvashatsz: a munka öröme modell


Kutatási eredmények

kérdőív kitöltő
workLOVE challenge workshop résztvevő
személyes interjú

A korábbi eredményekről itt olvashatsz: kutatási eredmények

A hivatalos publikácó itt olvasható: publikáció

Az eredményeinket folyamatosan közzétesszük. Várjuk a hozzászólásokat és visszajelzéseiteket a közös munka örömére: kapcsolat

Ha szeretnél személyesen is beszélgetni a témáról, gyere el valamelyik workshopunkra: szolgáltatások


A kutatásban résztvevőknek

Örömmel várjuk azokat a jelentkezőket, akik osztoznak a hitünkben és tenni akarnak azért, hogy egyre közelebb kerüljön hozzánk a munka öröme.

Ha rokon területen tevékenykedsz és szívesen kapcsolódnál hozzánk, vagy örömmel vennél részt a kutatás bármely részében, írj nekünk. Írd meg, hogy mi az ami foglalkoztat, mit csinálsz éppen és milyen kapcsolódási lehetőséget látsz!

A kutatásban való részvétel teljesen önkéntes. A webes felületen való válaszadás anonim. A beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük, csupán statisztikai elemzéseket végzünk. A beérkezett adatokból nem áll módunkban egy kitöltő személy azonosítása sem. De e-mail címed megadásával jelezheted nekünk, hogy szeretnél a továbbiakban is tájékoztatást kapni az eredményekről és a vizsgálat menetéről. Tájékoztatunk továbbá, a vizsgálatban való részvétel bármikor megszakítható.


Kapcsolódó tudományos értekezések


Ha érdekel a téma, keress minket: Kapcsolat

2 comments

Comments are closed.
Close