billiards-2361279_1920

Elhangzott már ez a kérdés a munkád kapcsán? Ó, igen. Biztosan, sokszor. És mi a válasz?

Attól függ, hogy ki teszi fel a kérdést.

Ha önmagadtól kérdezed, akkor a válasz mindig így kezdődik: tudja a fene…. Mert benned csak akkor merül fel a kérdés, ha valami nem jó.

Nem jó, hogy nincs levegő – mert például az iroda egyetlen ablaka sem nyitható. Nem jó, hogy fagyásig megy a légkondi, vagy az, hogy nem megy, és meg lehet fulladni. És nem jó, hogy nincs fény, csak mesterséges, hogy túl nagy a zaj, a bűz vagy a por.

Nem jó, hogy nem tudod mi is az, amin dolgozol. Nem jó, hogy nem tudod honnan jön, és kihez megy tovább a munka. Nem látod, hogy mi a helyed vagy a szereped a munkafolyamatban.

Vagy csak lehet, hogy nem elég jó a pénz? Olyan nehéz megérteni, hogy miért csak ennyire becsülik a munkádat, miért van, hogy csak ennyire tartanak.

Nem jó, hogy nincs visszajelzés arról, amit csinálsz. Mintha senkinek sem számítana. Elmondják, a kötelező penzumot, átmásoljátok a tavalyi fejlesztési tervet, és kész.

Így, itt nem jó.

Ha tőled kérdezik úgy, hogy ez a kérdés benned nem merült fel, akkor leginkább meglepődsz: „Hogy hogy miért? Hiszen, itt jó!”

Jó a hangulat, a környezet, a légkör. Valahogy minden olyan kézreeső. Olyan otthonosan érzed magad benne. Érzed, hogy fontos amit teszel, értéke van; és a szervezet, a munkahely is ekként kezel téged. Mint aki értéket teremt. És meg is fizetnek érte tisztességesen. (Jó, higiénés tényezők, mondaná  Hertzberg – ha élne.)

De ez nem minden. Visszajelzést is kapsz arról, hogy amit teszel az jó. Figyelnek rád és ezt számodra elfogadhatóan el is mondják. Láthatod a helyét annak, amit teszel a rendszerben. Tudod, hogy mivel járulsz hozzá a közös eredményhez. És a körülötted lévők tesznek arról, hogy büszke lehess az elért eredményeidre.

Hát ezért jó itt.

Miért pont itt? Bonyolult kérdés? Nem. És a válaszok sem olyan bonyolultak, persze gyakran nem ilyen fekete-fehérek és  súlyozódnak.

A munkáltatónak kell ezen elgondolkodnia? Vagy a munkavállalónak? Dolgozói elégedettség, “employer branding” vagy csak egyszerűen megbecsülés? Mert nem mindegy, hogy ki teszi fel a kérdést és nagyon nem mindegy, hogy mi a válasz.

Tudatosság gyakorlat:

  • Te miért éppen itt dolgozol?
  • Nálad miért dolgoznak az emberek?
  • Mennyire jó ez neked?

Ha szeretnél változtatni vagy csak közelebb jutni a válaszhoz keress minket. Kapcsolat Segítünk megérteni a miértjeidet, elindítjuk és támogatjuk a változást: Szolgáltatások.

Hogy minél többen mondhassák el, hogy öröm a munka.

Danghel Edith

Kép: pixabay.com