rawpixel-com-250087

Voltál már workshopon vagy esetleg te magad is tartottál? Számát sem tudod hánynak voltál a részese? És tudod, hogy mi az? Persze, hogy tudod. A Szómagyarító.hu szerint szakmai műhely, ahol olyan emberek találkoznak, akik jártasak az adott területen és akik valami újat szeretnének létrehozni.

Ma sok minden wokrkshop címen fut, és az eredmény a legritkább esetben valami újszerű. Leginkább egy felszínes képzést cimkéznek fel ezzel a szóval és aztán hagyják, hogy történjen aminek történnie kell.

Pedig van ám ennek a műfajnak is tudásbázisa. Vannak „aranyszabályok”, keretek és eszközök, amelyeket aztán a facilitátor a karmesterek szabadságával kezelhet.

Amit viszont mindig és mindenképp szem előtt kell tartani: az a műfaj műhely jellege! Kevés itt a hamubasült pogácsa, de még a PREZIprezi is. Az egész sava-borsát a közös munka adja.

A téma adott, a résztvevők tudása a bázis és erre segít a workshop házigazdája felépíteni a keretekből kilépő EREDMÉNYT, amit aztán így mindenki magáénak érez és magáévá is tud tenni.

  • Kihívás benne részt venni? Igen, mert itt nincs helye a szélárnyékban meghúzódóknak.
  • Könnyű vezetni? Nem, mert fokozott jelenlétet és osztott figyelmet igényel.
  • Művészet? Igen, mert egy alkotási folyamat.
  • Tanulható? Igen, a részvétel és a vezetése is elsajátítható megfelelő elkötelezettséggel.
  • Érdemes? Igen! Felnőtt felelősséget és a saját sérülékenységüket is vállaló emberek egymást inspiráló alkotóműhelyét létrehozni mindig érdemes!

Ha szeretnéd tudni, hogy mit és hogyan érdemes, ha szeretnél ránézni, hogy a jót jól csinálod-e, ha szeretnéd, hogy gazdagodjon a repertoárod, gyere és alkoss velünk egy workshopon a workshopról: WORKSHOP kickstarter

Danghel Edith

kép: unsplash.com