a munka öröme_jelentés_20170918

Elindult a kutatásunk! Eleinte csak halkan csörgedezve, mint a csermely a forrástól,  aztán patakká, folyóvá duzzadt és látjuk, hogy hozza magával a közös tudást.

A nyáron csak úgy szabadon szaladt a két kérdéses beugró. A kick-off verziót arra szerettük volna használni, hogy segítsen a döntésben, hogy vajon ez az irány jó lesz-e nekünk a munka örömét befolyásoló tényezők megtalálásában.

És jó lett.

A közösségi média jóvoltából ismerőseink 2%-ához jutott el a felhívás, de a nyári szabadságok ideje alatt így is volt közel 50 válaszadó, aki velünk együtt átgondolta, hogy vajon mitől öröm a munka.

Ezúton is köszönjük nekik!

Köszönjük, hogy együtt gondolkodtak velünk és segítettek abban, hogy el tudjuk dönteni, érdemes ezen az úton tovább menni. Mit láttunk a közel 50 válaszból? A “Számodra mit jelent a munka öröme?” kérdésből első ránézésre azt, hogy

a munka örömét leginkább az érzem, kapok, csinálom, közösen, ember, eredmény, pozitív, hasznos, értelmes szavak írják le.

A “Szerinted mi kell ahhoz, hogy öröm legyen a munka?” kérdés válazaiból pedig azt, hogy

megfelelő csapat, környezet, célok, eszközök, barátságos, visszajelzés, egyértelemű, kihívás, motiváció kell ahhoz, hogy öröm legyen a munka.

A bejegyzés képén a legfontosabb tényezőket látjátok címkefelhőben! Ez, és így határozza meg a válszaitokban a munka örömét 🙂 Igen! Mi is erre gondoltunk!

De sokat segített, hogy ilyeneket olvashattunk a válaszok között:

Öröm a munka, mikor azt érzem, hogy van értelme, és megbecsülnek érte.
Tanulhatok belőle, taníthatok másokat, pénzt kapok érte, új dolgokat találhatok ki.

A további munkához első lépésben ugyanennek a kérdőívnek egy szélesebb merítése mellett döntöttünk. Ez a két kérdés lesz a kutatásunk kvalitatív részének az alapja, mert a kick-off verziót validálták a válaszadók.

Hiszünk abban, hogy ez a közös munka az egyéneknek egy teljesebb életet, a szerveteknek egy hatékonyabb működést eredményez. Köszönjük, hogy részt veszel velünk ebben az örömteli munkában.

Kérünk, oszd meg ismerőseiddel ezt a linket, hogy a kvalitatív szakaszról mielőbb áttérhessünk a kvantitatív szakaszba és a közös tudás alapján megoszthassuk, hogy hogyan lehet fenntartható a munka öröme..

Az insightOUT csapata