gabriel-matula-300152

Mi szerettél volna lenni kis korodban? Megőrülök ettől a kérdéstől, mert nem emlékszem, nincs meg a válaszom. Néhányan szerencsésnek mondhatják magukat, mert amióta az eszüket tudják egy dologra vágynak. A még szerencsésebbek meg is valósították az álmukat és annak a hivatásnak élnek szenvedéllyel, ami igazán összhangban van velük és a vágyaikkal.

De mi van azzal, akiknek egyetlen emléke, hogy királylány szeretne lenni? 🙂 Lássuk be, ez elég nehezen megvalósítható, ha nem a megfelelő családba született az ember lánya. A királyné pozíció még csak-csak összejöhet, de az mégsem királylány…

Mit tehet, aki még nem találta meg az élete célját?

Megosztunk néhány olyan praktikát, amit mi magunk is kipróbáltunk és amiből rengeteget tanultunk:

Rajzolj térképet!
Érdekes gyakorlat ránézni az eddigi életedre. Gyűjtsd össze a főbb állomásokat (ne csak a szakmaiakat). Rajzolj, firkálj, fess! – ami a legközelebb áll hozzád. Ha készen vagy lépj egyet hátra – akár szó szerint is –  és nézz rá a térképre. Ne gondolkozz, csak hagyd, hogy felbukkanjanak a mintázatok. Írd le, hogy mit látsz! Merre visz az utad?

Válj felfedezővé!
A Holstee csapat egyik cikkében azt javasolja, hogy „nyiss ki új ajtókat”, próbálj ki minél több dolgot, hiszen ha eddig nem találtad meg az igazit, akkor valahol máshol kell keresned! Nem biztos, hogy azonnal megtalálod a hivatásodat, de nem is az a cél, hanem hogy felfedezd a saját színeidet, amiben a legjobban érzed magad.

Keress hasonló érdeklődésű embereket!
Sokszor segít, ha tudjuk, nem vagyunk egyedül. Azon túl, hogy rengeteget tanulhatunk abból, ha megosztjuk gondolatainkat másokkal, az együttlét megerősítést is adhat, hogy jó úton járunk a keresésében. Számos lehetőség adódik arra, hogy hasonló gondolkodású emberekkel találkozz, nézz szét a meetup-okon, workshopokon.

Mutasd meg magad!
Nem mindenkinek fog tetszeni, hogy új dolgokba vágsz. Másoknak nehéz elfogadni, hogy nem a megszokott, régi mintákat követed. De ne törődj a kritikával! Brené Brown javaslata a kritikák kezelésére igen egyszerű, de hatásos. Egy maximum 3cm x 3cm-es papírra írd fel annak a néhány embernek a nevét, akinek adsz a véleményére. A többi kritikát engedd el és bátran próbálgasd magad, mesélj új történeteket.

Tudatosság gyakorlat:

  • Milyen tevékenység közben érzed igazán jól magad?
  • Mit vár tőled a világ?
  • Mihez értesz igazán?

Ha szeretnéd velünk együtt felfedezni a lehetőségeket, keress minket: Kapcsolat

Székely Ágnes

Inspiráció a témában:
Roman Krznaric – Hogyan találjuk meg a nekünk való munkát?
Brené Brown – Bátraké a boldogság
Brené Brown – Bátraké az erő
www.holstee.com

kép: unsplash.com