forrás: StockSnap.io

Elindulni – talán ez a legnehezebb dolog az életben. Mert választani kell. A választást fel kell vállalni – látványosan. Mert változtatni kell a megszokotton. Mert el kell köteleződni valami mellett és le kell mondani a többi lehetőségről. S mert kockázatos.

És mi van ha mégsem?

Mi van, ha a kockázatot minimalizáljuk, vagy megszeretjük? Mi van, ha jó valami mellett elköteleződni és úgy alakítjuk utána azt, ami formálható, hogy a többi lehetőségről se kelljen lemondani? Mi van, ha elkezdjük élvezni, hogy lehet és tudunk változtatni a megszokott dolgainkon? És mi van akkor, ha olyasmit választunk, amit vállalni nyilvánosan is öröm és büszkeség. Bizony az elindulás nem egyszerű, de ha elkapjuk a sodrás, akkor meg lehet csinálni. Sőt. Élvezni lehet!

Így jártam

Meg volt az érzés, hogy kéne már, de előbb csak a kislábujjamat dugtam bele a változás tengerébe. Féltem. Féltem elengedni a biztonságot nyújtó „munkáltató” kezét. Szerettem a rám osztott szerepeket kitölteni, szerettem a „fontos vagy” és „szükség van rád” üzeneteket. De aztán jöttek az életemben olyan változások, amik segítettek, hogy belekóstoljak a „mátrixon” kívüli világba. Nem volt rosszabb. Szabadabb volt. De ennek a szabadságnak ára volt. Újra ki kellett találni magam. Anya voltam, ez egynek jó volt és nem is volt utolsó. Nőnek, feleségnek, háziasszonynak, barátnőnek tudtam lenni. De „a munka és az én” viszonyomat még keresgéltem. Az ötletek pedig jöttek. És nem akartak megállni. Most már arra is volt időm, hogy rájuk csodálkozzak. Csodálkoztam. Ennyi? Ilyen sokféle? Éreztem, hogy ezzel kezdeni kéne/lehetne valamit. De nem akartak egy irányba mutatni. És mivel így egyre döntésképtelenebbé váltam, nem maradt más hátra csak a gyakorlat.

Igen, szerencsés vagyok, mert megtehettem. Kipróbáltam magam. Tanácsadás, fotózás, szervezetfejlesztés, kézművesség, blog írás, weblaptervezés. Sok minden belefért és van ezek között olyan, ami még ma is fut. Szeretem.

Aztán jött egy régi ismeretség, egy kipróbált együttműködés és egy nagy szerelem és ez most eldönteni látszik a verseny sorsát! Elindultam. Győzött az örömteli munka világa. insightOUT

Hogy miért insightOUT? Olvasd el itt!

Danghel Edith

kép: stocksnap.io