16667537_1457714294247237_1315348124_o

Orsi személyiség-tipológus, a nyomulás nélküli értékesítés szakértője, a Profonte Management-, a Sales Akadémia valamint a Learnie.hu alapítója. Született értékesítő.

A Sales Akadémia irodájában találkozunk. Azonnal otthon érezzük magunkat a színes falak, kényelmes fotelek és könyvekkel teli polcok között. Meg is említjük vendéglátónknak, aki ezt örömmel fogadja:

·   Életünk egyharmadát a munkahelyünkön töltjük, nem mindegy, hogy hogyan. Szerettük volna úgy berendezni az irodát, hogy jól érezzük itt magunkat. Emellett mivel kreatív munkát végzünk, fontos, hogy a környezet inspiráló legyen.

Kérjük, meséljen a munkájáról. Mosolyogva, természetesen, szerényen, ugyanakkor lelkesedéssel mesél magáról:

·   Mindig is értékesítéssel foglalkoztam. Először multinacionális cégeknél dolgoztam értékesítői, kiemelt ügyfél-menedzseri és értékesítési vezetői munkakörökben. Szeretem a pörgést, az ügyfelekkel tárgyalni, megismerni és megérteni az embereket. Természetes adottságom, hogy mindenkivel megtalálom a hangot, még a legkeményebb cégvezetőkkel is szinte baráti kapcsolat alakul ki köztünk. Mert érdekelnek az emberek. Közben megismertem az enneagram rendszerét, ami számomra maga a csoda, és ez megerősítette ösztönös emberismeretemet. Rögtön beleszerettem és tudtam, hogy ezzel is foglalkozni szeretnék.

Hogyan születtek az Akadémiák?

·   Az értékesítés mellett egy ideje a kollégákat is segítettem tanácsokkal, ötletekkel, hogy hogyan lehetnek jobbak az értékesítésben. Nagy örömmel töltött el, amikor azt láttam, hogy sikerrel alkalmazzák a tanultakat.
·   Egyébként is érdekelt a trénerkedés és az általam megálmodott vállalkozásban ötvözni tudtam a két szenvedélyemet, az értékesítést és a tréneri szerepet. Képeztem magam és a kemény munka mellet a jó szakmai hírnevem is hozzájárult ahhoz, hogy egyre többen kerestek meg. Először nagyvállalatok számára készítettem és tartottam programokat és sikeres tudtam lenni akkor, amikor a piacot a válság uralta, így született meg a Profonte Management Akadémia.
·   Egy idő után többen kérték a KKV szektorból is, hogy nekik is nagy segítség lenne amit tudok, osszam meg velük. Így indult a nyitott képzés, és az új üzletág a Sales Akadémia. Itt egészen másképp kellett gondolkodni, más kihívások vártak rám egészen más értékesítési és működési stratégiát kellet kidolgozni és életre hívni.  De a hitem benne, a lelkesedésem vitt magával, és sikerült.

Értékesítés nyomulás nélkül?

·   Igen, írtam egy könyvet és készült hozzá kiegészítő anyag is, mert hiszem, hogy van nálam valami, amitől más is sikeres lehet, és ezt oda szeretném adni minden érdeklődőnek. Így bővült folyamatosan a szolgáltatások és az ügyfelek köre, mert ezzel nem ért véget.
·   Egy kedves ismerősöm unszolására összeraktam a sales és az enneagramm ismereteimet és kidolgoztam egy új kommunikációs módszert, amivel díjat is nyertem. És a díj mellett új ügyfeleket, új üzletágat (Profonte Marketing kivitelezés) és új munkatársakat is jelentett nekem az, hogy ismét meghallottam az ügyfél igényeket.
·   Így alakult az évek során a személyes márkámmal fémjelzett és az általam kifejlesztett speciális tudásanyaggal megtöltött vállalkozásom egészen egyedivé, igazi kuriózummá azon a piacon ahol mozgok.

Mi a sikered titka?

·   Elsősorban az, hogy nagyon szeretem azt amit csinálok. Nem elhanyagolható az sem, hogy értek is hozzá 🙂 és a sok nehézség, a kudarcok során nem a kesergést, hanem az új lehetőségeket választottam. Így a sikert elsősorban magamnak tulajdonítom
·   A férjemnek viszont köszönöm, mert nélküle nehezen tudnék szárnyalni. A kollégáimnak hálás vagyok azért, hogy a szakértelmüket az én cégemben kamatoztatják, az ügyfeleknek pedig azért, hogy a sok lehetőség közül, ami előttük van, ez én cégemnek szavaznak bizalmat.
·   Egy másik, számomra igen fontos tényező, hogy bár úgy tűnik, hogy ösztönösen építkezem, ez inkább szerves növekedés, mert nyitva van a fülem és egy kis noszogatásra nyitok minden új lehetőség felé. Most is épp folyamatban van egy új üzletág beindítása, egy webes oktató portál, a Learnie.hu. És már gondolatban ringatok egy másik, nagyon ígéretes megvalósítandó ötletet is, amivel a kezdő vállalkozásoknak szeretnék segíteni.

Mi a titka a kifogyhatatlan energiádnak?

·   Én ilyen vagyok (enneagram 3-as), folyton mocorog bennem-, velem-, körülöttem- valami, lételemem a folyamatos megújulás.
·   Mindig van célom és minden újat örömmel próbálok ki. Szeretek dolgozni, nekem igazán öröm a munka és ha valamilyen akadályba ütközöm, mindig a megoldásra fókuszálok. És tudok figyelni arra is, hogy ami nem okoz örömet, azt gyomláljuk ki.
·   Azt hiszem, engem a találkozások visznek előre. Jó tudni, hogy amit tudok az segít másoknak és hiszek abban, hogy mindenkinek jár az, hogy legyen egy sikeres vállalkozása.

Milyen tanácsot adnál annak, aki most fog vállalkozásba?

·   Szerintem a legfontosabb az, hogy tisztességes legyen. Önmagával, az ügyfeleivel, a munkatársaival, és az állammal szemben is. Ne ügyeskedni akarjon, hanem alkalmazkodni a kihívásokhoz. Ne a pénz legyen a fő motiváció, hanem az értékteremtés.

Hogyan tovább?

·   Hiszek abban, hogy ha vannak konkrét célok, álmok és van mellé szenvedély, ami tűzben tart, amíg odaérek, akkor mindig van tovább egy lépéssel. Tudom, hogy van felelősségem, például abban, hogy értéket teremtsek, és értéket adjak az ügyfeleknek. Hogy stabil, hosszú távú megélhetést biztosítsak magamnak, a családomnak és a munkatársaimnak. Hogy lehetőségeim szerint és a saját eszközeimmel támogassam azokat, akiknek nehezebben megy. Hogy majd a fiaimra egy szuper céget hagyjak örökül.
·   És továbbra is megvan a hitem és a bátorságom, hogy merjek lépni, amikor mindenki lebeszél. Még mindig tudom, mit akarok, hova szeretnék eljutni, olyankor is, ha az út nem mindig teljesen világos, de a cél igen. Amint már említettem, most két nagyobb projekt foglalkoztat, folyamatosan növekedünk és ehhez munkaerőt kell biztosítanom. És itt van a külföldi piacra jutás is mint új cél.

Már egy ideje nem egyedül dolgozol, hogyan lesz jó egy csapat?

·   Gondosan megválasztom a munkatársaimat és figyelek arra, hogy a munkakörülményeket közösen álmodjuk meg, hogy mindenkinek megfeleljen.
·   Fontosnak tartom, hogy a munkánkat, ahol lehet, könnyítsük meg automatizmusokkal és sztenderd folyamatokkal, úgy, hogy közben tartsuk meg a rugalmasságunkat is. Nagy tanulás volt számomra, hogy meg kell bíznom abban, hogy lehet másképp is csinálni a részmunkákat, mint ahogy én elképzelem, mert a lényeg az, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek. Itt, az irodában minden transzparens és közös a célunk. Együtt dolgozunk és együtt lelkesedünk nemes célokért is. Összetart minket.

Milyen ügy az, ami mellé oda tudsz állni?

·   A jó ügyek meg tudnak mozdítani,  és fontos számomra, ha látom, hogy a munkatársaim is magukévá tudják tenni ezeket a célokat. És persze hiszek a mosolyban és a teremtőgondolat erejében. – meséli Orsi mosolyogva, miközben mind kortyolunk egyet az általa oly lelkesen és nagyvonalúan támogatott Mosolyka bögrékből és megállapítjuk, hogy ez a kedves lány valamit nagyon tud.

Köszönjük Orsi, jó volt nálatok!

Edith & Ági

Orsi elérhetőségei:

Sales Akadémia: www.sales-akademia.hu
Learnie: www.learnie.hu